Udruženje Pomozi.ba, N1 i TV Nova organiziraju humanitarnu akciju „Za naše ljude“

Vijesti 07. okt 202416:57 0 komentara
humanitarna-emisija_n1-nova_pomozi.ba
Za naše ljude

N1, TV Nova i Udruženje Pomozi.ba u utorak, 08. oktobra u 20:00 sati u direktnom prijenosu na oba kanala organiziraju humanitarnu večer "Za naše ljude" za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini. Više od 100 ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine i regije odgovarat će na telefonske pozive gledatelja, a svaki poziv bit će direktna donacija Udruženju Pomozi.ba.

„Okupili smo se oko iste ideje, a to je humanost na djelu. Bezbroj puta Bosanci i Hercegovci pokazali su empatiju, solidarnost, ne samo kada se tragedije i nesreće dogode na našim prostorima. Gdje god smo mogli biti i pomagati, naši ljudi su uvijek na prvoj liniji. Slike koje ovih dana gledamo iz Jablanice, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa, Konjica su stravične i bez obzira što je pomoć stigla sa svih strana, nema nikakvih dilema da će stanovništvu ovih područja još dugo trebati pomoć, da ponovno stvore svoja ognjišta i sve ono što su izgubili. Želimo im poručiti da nisu sami i da je cijela BiH uz njih“ – kazali su sa N1 i TV Nova.

Pozivu su se do sada odazvale brojne poznate ličnosti iz kulturnog, društvenog života iz cijele regije, kao i intelektualci, sportisti, privrednici i predstavnici medija.

Domaćini emisije bit će prepoznatljiva lica ove dvije televizije, koji će razgovarati sa gostima u studiju, a pored poziva, u emisiji ćemo svjedočiti najdirljivijim i najupečatljivijim pričama iz poplavljenih područja koje su zabilježili reporteri N1 i TV Nova. Uživo će ekipe biti na licu mjesta sa ljudima u mjestima koje su najviše stradale u poplavama.

Udruženje Pomozi.ba već je stavilo u funkciju humanitarni broj 17039 putem kojeg građani mogu donirati 2 KM za stanovništvo pogođeno poplavama, a putem istog broja, građani će tokom humanitarne večeri moći donirati sredstva, ali i razgovarati sa gostima u studiju. Broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Ne propustite specijalnu humanitarnu emisiju N1, TV Nove i Udruženja Pomozi.ba za poplavljena područja sutra od 20 sati. Za naše ljude.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!