Uhapšen Đorđe Ždrale zbog pucnjave u Istočnom Sarajevu

Vijesti 24. okt 202414:30 0 komentara
Đorđe Ždrale (Sud BiH)

Policija je uhapsila Đorđa Ždralu iz Istočnog Novog Sarajeva, koji je odranije poznat policiji a kojeg sumnjiče da je pucao u ugostitljeskom objektu "Perla" u Istočnom Novom Sarajevu, potvrđeno je "Nezavisnim".

Pucnjava se desila u noći 22/23. oktobra u Dečanskoj ulici i niko nije povrijeđen.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo, Đ.Ž.  terete da je počinio krivično djelo  nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dodaju da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu i saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi.

“Tom prilikom je pronađen jedan gasni pištolj i 51 komad metaka kalibra 9 mm. Takođe, vršeni su pretresi objekta na još tri lokacije području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, a koje koriste B.D. i K.P. iz Istočnog Novog Sarajeva. U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenog nadležnom  tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom  djelu”, navode iz policije.

Đorđe Ždrale već je hapšen ove godine, u aprilu. U Istočnom Sarajevu policija je tada, osim Ždrala, privela i Zorana Šljivića, inače muža Nikoline Šljivić poslanice Demokratskog narodnog saveza u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Predsjednik DNS je Nenad Nešić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine. Mediji su pisali o njegovom verbalnom sukobu sa Ždralom zbog koje je, navodno, ministru podignut stepen zaštite, radi procjene da mu je ugrožena bezbjednost.

“Ne bojim se za svoju sigurnost. Ne bojim se ni Đorđa Ždrale, on je sada normalan građanin odslužio je svoju kaznu. Da se mene pita ovi koji me čuvaju mogu odmah kući”, kazao je Nešić 31. oktobra prošle godine.

Inače, Ždrale je 2010. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva tadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini. Na slobodu je pušten u Februaru 2022. Nakon odsluženih 12 godina kazne, oslobodio ga je Sud Bosne i Hercegovine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!