UIO u saradnji sa SIPA oduzeli veću količinu rezanog duhana u vrijednosti 70.000 KM

Vijesti 06. okt 202316:07 0 komentara
SIPA

Uprava za indirektno oporezivanje i Državna agencija za istrage i zaštitu oduzeli veću količinu rezanog duhana i mašinu za rezanje duhana u vrijednosti 70.000,00 KM

Ovlaštena službena lica grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz RC Tuzla i RC Banja Luka, po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH te u saradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Šamca i Orašja, učestvovali su u provođenju operativnih aktivnosti pod kodnim nazivom „Eva“. Cilj akcije je bio usmjeren na sprječavanje nezakonitosti u vezi sa prometovanjem akciznih proizvoda.

U toku provođenja pomenutih operativnih aktivnosti kod dva fizička lica pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 313,5 kg rezanog duhana bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu, kao i jedna mašina za rezanje duhana u ukupnoj vrijednosti cca 70.000,00 KM.

Navedena akcija predstavlja nastavak odlične i uspješne saradnje Uprave za indirektno oporezivanje i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na otkrivanju i suzbijanju nezakonitosti iz nadležnosti ovih agencija.

SIPA
SIPA
SIPA
SIPA
SIPA

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!