Uk pred odlazak u Brisel: Imamo jedinstvenu priliku da iskažemo naše opredjeljenje i budemo dovoljno uvjerljivi

Vijesti 04. dec 202318:50 0 komentara
F.Z./N1

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk je pred odlazak na Drugi politički forum, koji će u Bruxellesu biti održan 5. decembra na visokom nivou između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, izrazio očekivanje da će učesnici iz BiH biti usaglašeni.

“Očekujem da barem ovaj put svi učesnici sa bh strane budu usaglašeni, pokažemo na licu mjesta koliko nam je bitno pristupanje Evropskoj uniji”, kazao je Uk Feni.

Kazao je također kako se često to svede na deklarativne istupe.

“Sutra imamo jedinstvenu priliku da iskažemo naše opredjeljenje i budemo dovoljno uvjerljivi pred zvaničnicima Evropske unije kako bi onda oni ostali bez argumenata zašto da nam ne pruže šansu za ubrzani pristup”, pojasnio je Uk.

EU integracije, naglasio je, nemaju alternativu svima nama iz kojeg god naroda dolazili i trenutnu geopolitičku situaciju moramo iskorisiti na najbolji način.

Drugi politički forum na visokom nivou između EU i BiH bit će održan po dogovoru komesara EU za susjedstvo i proširenje Olivera Varhelyija i predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Osim predsjedavajuće Krišto, Drugom političkom forumu će prisustvovati i članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) i predstavnici klubova oba doma PSBiH, politički lideri, premijeri entiteta, premijeri deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrika BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!