UKC RS o ženi koja navodno nije izašla 17 godina iz kuće: Neuhranjena, nepokretna i bez svijesti

Vijesti 22. sep 202314:32 2 komentara
N1

G.K. (43) iz Laktaša, koja je navodno godinama bila zapostavljana od strane svoje porodice, nalazi se u stabilnom zdravstvenom stanju, svjesna je i komunikativna, saopštio je Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Kako su naveli u odgovoru na naš upit, pacijentica je primljena 11. septembra u 21.30 časova u Urgentni centar UKC RS, gdje je dovezena sanitetskim vozilom Hitne pomoći iz Laktaša.

“Pacijentica je primljena sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjena, anemična, nepokretna, zapuštenog zdravstvenog stanja i bez svijesti”, navode u UKC RS.

Ljekari Urgentnog centra hitno su, kako navode, pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije, te se pristupilo multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentice se već narednog dana stabilizovalo.

Razlog mentalno zdravlje?

Prema riječima dr. Slavice Zeljković, načelnice Urgentnog centra, primjenjuje se sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja. Pacijentica ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske.

U cijeli slučaj uključena je PU Banjaluka, tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Centar za socijalni rad, kao i MUP Republike Srpske.

G.K. navodno nije izašla iz kuće od 2006. godine, 17 godina. Ne posjeduje lične dokumente, a za sada nije poznato da li postoje elementi krivičnog djela članova njene porodice.  Kako se nezvanično saznaje, razlog je njeno mentalno zdravlje, zbog čega porodica nije željela javno da je eksponira.

Građani Laktaši, sa kojima smo razgovarali uglavnom nisu upoznati sa slučajem. Oni, od kojih smo uspjeli dobiti komentar, šokirani su i zgroženi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare