Ukidaju se redukcije vode u Sarajevu

Vijesti 16. sep 202419:31 0 komentara
N1

KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo u ponedjeljak je obavijestilo korisnike kako se od večeras uspostavlja redovni režim vodosnabdijevanja na području Kantona Sarajevo.

“Obzirom da je došlo do poboljšanja hidrometerološke situacije uslijed kišnih padavina, a što je rezultiralo povoljnijim stanjem na izvorištima i bunarima iz kojih KJKP ” ViK” d.o.o. Sarajevo vrši zahvatanje vode za redovno vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo, obavještavamo vas da od večeras uspostavljamo redovni režim vodosnabdijevanja na području Kantona Sarajevo”, navedeno je na zvaničnoj stranici.

Eventualno do poremećaja vodosnabdijevanja može doći u zoni Mošćanice jer navedeni lokalitet nema alternativnu mogućnost vodosnabdijevanja osim sa istoimenog Izvorišta.

“Nadamo se da će se nastaviti povoljna hidrometerološka situacija i nastavak padanja kiše”, kazali su u ViK-u te pozvali potrošače na racionalno korištenje vode jer “posljedice ekstremne suše još se osjete i samo su ublažene trenutnim padavinama koje nisu velikog intenziteta”.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!