Ulica u kojoj se dogodila kobna nesreća: Razbijeni prozori, srušeni znakovi FOTO

Vijesti 27. maj 202312:12 1 komentar
N1/ F.Z.

Pješakinja S. A. iz Sarajeva smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u petak navečer na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita - Dolina u Sarajevu.

Teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobila je pješakinja S. A., dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E., a njima je ukazana ljekarska pomoć u Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Poznat identitet vozača koji je ubio djevojku u Sarajevu, imao alkohola u krvi

Inače, kako se može vidjeti na fotografijama se mjesta nesreće, ulica u kojoj se dogodila kobna nesreća obilježena je pješačkim prelazom, semaforom i svim markerima koji upućuju na smanjenje brzine i oprezniju vožnju.

Također, kako se vidi na snimcima i fotografijama, prozori na objektu koji se nalazi u sklopu ulice su razbijeni a neki od saobraćajnih znakova su oboreni na zemlju.

N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.

Do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S.A. (1998.) iz Sarajeva, S.A. (1997.) i S. E. (2002.).

Nakon nesreće u Sarajevu: Jedna djevojka u kritičnom stanju, druga stabilno

O tom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

– Policijski službenici Sektora uniformisane policije Odjeljenja za saobraćajne istrage, istog dana u 02,30 sati, lišili su slobode B. A. (1996.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju tog krivičnog djela – saopćio je MUP KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare