Uložena žalba na prvostepenu presudu za zločin u Štrpcima

Vijesti 06. feb 202313:06
N1

Nakon zaprimanja pisanog otpravka prvostupanjske presude, postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, uputio je prema Sudu BiH žalbu na prvostupanjsku presudu.

Žalba se odnosi na oslobađajuću presudu prvooptuženom Luki Dragičeviću, kao i na visinu kazne od po 13 godina, koja je izrečena za ostalih sedam optuženih.

Tužiteljstvo BiH žalbom traži da se prvoooptuženi oglasi krivim i kazni po zakonu, kao i da se svi ostali kazne na strožije kazne zatvora, s obzirom na težinu počinjenog zločina.

Optuženi za zločin u mjestu Štrpci, 27.2.1993. godine, terete se za otmicu, pljačkanje, zlostavljanje i ubojstvo 20 putnika iz voza na pruzi Beograd –Bar, uglavnom žrtava bošnjačke nacionalnosti sa područja Priboja, Prijepolja, Bijelog Polja, Podgorice i drugih mjesta, jedne osobe hrvatske nacionalnosti i jedne NN osobe arapskog porijekla.

F.Z./N1

O ulaganju žalbe na prvostupanjsku presudu, Tužiteljstvo BiH informirat će obitelji oštećenih osoba koje se nalaze na području Srbije i Crne Gore.

Žalba na prvostupanjsku presudu je dana 3.2.2023. godine, upućena Sudu BiH, saopćeno je iz Tužialštva Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad