Uoči 20. Marša mira: Očekuje se učešće 5.000 ljudi, fokus na mladima

Vijesti 04. jul 202415:13 0 komentara
N1/F.Z.

Prema zvaničnim informacijama do sada je spremno 14 posmrtnih ostataka žrtava genocida za ukop na kolektivnoj dženazi 11. jula u Srebrenici. Prije dženaze i ukopa biće održan Marš mira Nezuk-Potočari.

Adem Mehmedović iz Organizacionog odbora za N1 je istakao da su sve pripreme za Marš mira obavljene i da je ovo 20 godina od prvog Marša mira.

“Mi imamo četiri hiljade prijava, što grupa, što pojedinaca. Prijave još traju i ko želi može se prijaviti na marsmira.net. Svi koji se ne prijave, a žele da učestvuju, dovoljno je da dođu 8. jula u Nezuk i tu će biti registrovani i dobiti akreditaciju. Mi u konačnici očekujemo preko pet hiljada učesnika”, rekao je Mehmedović.

N1

Na samoj kolektivnoj dženazi i ukopu biće i mnogi predstavnici međunarodne zajednice, diplomatskog kora te domaći politički akteri i zvaničnici.

“Tu ćemo imati predstavnike vlasti sa svih nivoa, ministarstava, opština, kako to ide po redu”, istakao je Mehmedović.

Kao i prethodnih godina, oni koji negiraju genocid nisu dobrodošli na obilježavanje, dženazu i ukop žrtava, podsjetio je Mehmedović i dodao da su već u toku pripreme za narednu 30. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!