Uplaćena pomoć za poplavljena područja: Na sergiji i bazaru u Maglaju prikupljeno 23.850 KM

Vijesti 16. okt 202416:35 0 komentara
Medžis IZ Maglaj

Nakon prošlosedmične sergije koja se upriličila u svim džematima Medžlisa IZ Maglaj i današnjeg humanitarnog bazara kojeg je organizirao Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Maglaj u saradnji sa Udruženjima žena „Cicmanka“ Novi Šeher i „Fontana-Stari grad“ Maglaj te neformalnim grupama žena iz Kopica i Čoba, Medžlis IZ Maglaj je danas izvršio uplatu prikupljenih sredstava za pomoć stanovništvu poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.

Putem sergije i namjenskih donacije u džematima Medžlisa IZ Maglaj u petak je prikupljeno 18.293,40 KM, dok je na današnjem humanitarnom bazaru ispred Vali Recep Yazicioglu džamije u Maglaju prikupljeno 5.524 KM.

“Zahvaljujemo se svim džematlijama i građanima koji su dali svoju novčanu pomoć i učestvovali u ovom dobročinstvu, kao i imamima, koordinatorici Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Maglaj, džematskim koordinatoricama i predstavnicama i aktivisticama spomenutih udruženja na nesebičnom zalaganju u organizaciji ovih humanitarnih aktivnosti – neka ih Uzvišeni Allah sve nagradi. Molimo Uzvišenog Allaha da olakša stanovništvu poplavljenih područja, a da one koji su stradali u poplavi uvede u lijepi džennet”, naveli su iz Medžlisa IZ Maglaj.

Sve informacije o poplavljenim područjim i akcijama koje su u toku pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!