Uplakani mještani Gojevića pokušavaju spasiti imovinu: Dajana izgubila daljeg rođaka, gledala kako ga voda nosi u vozilu

Vijesti 05. okt 202415:03 0 komentara
N1

Ekipa N1 obišla ne fojnička naselja Bakovići, Gojevići, Lužine do Dusina u koje se ne može ući jer je putna komunikacija uništena. Mještani naselja rade na raščišćavanju ceste, svojih kuća, dvorišta i pokušavaju spasiti ono što se spasiti da.

N1

Dajanu Stil zatekli smo uplakanu ispred kuće koju je čistila. Izgubila je daljeg rođaka Ranka Oroza. Ona je prva uočila automobil kojeg je bujica odnijela.

“Prevrnuo se auto i tu je ostao. Na početku ga nismo vidjeli od vode, ali kada se povukla vidjela sam ga i javila sam. Znali su da je to njegov. Nismo ga čuli satima. Bojali smo se da mu se nešto dedilo”, kazala je plačući.

N1

Kuća im je potpuno uništena. Sve ih je zateklo na spavanju.

“Muž je krenuo u toalet i shvatio je da mu je voda do koljena. Probudio nas je brzo. Uzeli smo pasoše i popeli smo se na sprat kuće kod tetke. Voda je počela da raste. Gledali smo kroz prozor. Automobili su bili prekriveni vodom, garaža se slomila. Voda je odnijela automobil”, kazala je.

Kaže kako je bilo mnogo strašno jer nisu znali dokle će voda narasti.

“Imali smo vode i hrane i dobro smo. Ostalo će se popraviti”, kazala je.

N1

Vlado Miličević je iz Gojevića. Kazao je kako je, kada ga je majka pozvala, mislio da je voda do koljena kao i ranije. Kada je shvatio šta se dešava, odmah je sa susjedima automobilom otišao do mjesta.

N1

“Veze su se prekinule. Kada sam došao vidio sam da su dobro majka i otac i plakao sam. Ali kada sam otišao iza kuće – štala, krompiri, kokoši, drva, automobil njegov – sve je nestalo- Voda je ušla u podrume preko dva metra. Ostali su bez svega. Materijalna šteta će ipak proći, bitno je da su oni dobro”, kazao je Miličević.

Sve informacije pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!