Uposlenica u Pazariću dobila otkaz, policija i ombdusman u prostorijama Zavoda

Vijesti 17. aug 202315:01 0 komentara
N1

Uposlenica Zavoda Pazarić koja se pojavljuje na snimku, na kome udara i galami na jednog štićenika Zavoda dobila je otkaz, potvrdio je za N1 direktor ove ustanove Samir Suljagić.

Ranije danas, on je u razgovoru za N1 kazao da je uposlenica na odmoru, te da je dala pismenu izjavu na okolnosti zlostavljanja štićenika.
Nešto prije 12 časova u Zavod su pristigli i policijski službenici MUP-a KS. Nakon razgovora sa direktorom zabilježili smo kako obilaze prostorije Zavoda. Paralelno sa njima, i ombdusmanka za ljudska prava došla je da utvrdi činjenice. Jedno od ključnih pitanja je da li je snimak izuzetak ili pravilo.

“Aposlutno pravo, koje ide u prioritet u odnosu na ekonosmka socijalna, i kulturna prava, kao što je pravo na obrazovanje je pravo da niko ne smije biti zlostavljan”, poručila je za N1 Jasminka Džumhur, ombdusman za ljudska prava.

N1

Snimak zlostavljanja štićenika u Zavodu Pazarić objavila je Al Jazeera, nakon čega je ministar Adnan Delić kazao i da je protiv ušposlenice podnijeta i krivična prijava.

O svemu se kratko oglasilo i Tužilaštvo KS: “Obavještavamo Vas da Tužilaštvo preduzima mjere iz svoje nadležnosti po službenoj dužnosti”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!