Upravni odbor Opće bolnice za direktora izabrao Ismeta Gavrankapetanovića

Vijesti 12. mar 202112:41 0 komentara
FENA

Upravni odbor Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', na jučerašnjoj sjednici, jednoglasno je za direktora te zdravstvene ustanove izabrao prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, na mandatni period od četiri godine. Ta odluka je proslijeđena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo, na izjašnjenje.

Profesor Ismet Gavrankapetanović od 1. jula prošle godine je na funkciji vršioca dužnosti direktora Opće bolnice i za kratko vrijeme je, kako se navodi u saopćenju iz te bolnice, postigao izvanredne rezultate.

U Općoj bolnici je od 17. jula uveden novi režim rada i od tada do jučer je bilo više od 800 hiljada pruženih usluga. Samo preko Urgentnog centra, u tom periodu, pregledana su 20.923 pacijenta.

Na bolničkom liječenju je bio 7.741 pacijent, a iz bolnice je otpušteno njih 8.179. Ukupno je urađeno više od pet hiljada operativnih zahvata (planirane, hitne i ambulantne operacije).

Pružene usluge na bolničkim odjelima broje se u desetinama hiljada. Tako su na Odjeljenju za radiologiju bila 54.682 pregleda, Odjeljenju za hirurgiju 33.834, Odjeljenju za internu medicinu 18.979, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo 7.825 pregleda, Neurologiji 9.895, Odjeljenju za intenzivnu njegu i terapiju 4.525, a Medicinsko-biohemijski laboratorij je pružio više od 40 hiljada usluga.

“U uslovima pandemije Covid-19, Opća bolnica je, uz brigu o Covid pacijentima, ostala otvorena i za oboljele od drugih bolesti kojima je potrebna medicinska usluga. Na vijest o izboru prof. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice jutros su stigle brojne čestitke građana i osoba iz javnog života, u kojima se navodi da je profesor svojim primjerom pokazao veliku požrtvovanost i rad za dobrobit pacijenata te da im vratilo sigurnost u naš zdravstveni sistem”, ističe se u saopćenju za javnost iz Opće bolnice.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!