Urednički kolegij: N1 u prethodnih sedam godina postao brend kojem se vjeruje

Vijesti 30. okt 202109:13 > 09:44 1 komentar
N1

N1 televizija, prva regionalna i lokalna 24-satna news platforma, danas slavi svoj sedmi rođendan.

N1 je s radom krenuo 30. oktobra 2014. godine, emitiravši regionalne vijesti u 14.00 sati.

Ovaj rođendan N1 je dočekao kao najgledaniji news kanal u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini te kao izvor vijesti kojemu gledatelji u sve tri zemlje najviše vjeruju.

Izvršna direktorica N1 i United Media Aleksandra Subotić ističe da je ponosna na uspjeh koji je televizija N1 postigla u ovih sedam godina:

United Media

“Televizija N1 je u prethodnih sedam godina postala brend kojem se vjeruje, sinonim za profesionalno, ozbiljno i odgovorno novinarstvo. U vremenu kada mediji nemaju snage, sputani cenzurom i autocenzurom novinara i urednika, N1 svakodnevno pokazuje kako izgleda pravo, nezavisno novinarstvo i koliko je bitna uloga jednog takvog medija u društvu.

To smo posebno vidjeli tokom protekle godine kada su građani, suočeni sa svim izazovima koje nam je donijela pandemija, u moru lažnih vijesti i poluinformacija tražili medij kojem mogu da vjeruju, i okretali se N1.

Ponosna sam na uspjeh koji smo postigli, na to što N1 svakog dana postavlja pitanja i insistira na odgovorima, što objektivno i profesionalno izvještava o svim aspektima stvarnosti koja nas okružuje i gledaocima pruža uvid u najvažnije vijesti i što novinari N1, u vrijeme kada je pritisak na nezavisne medije prisutan, imaju hrabrosti da budu novinari”.

Prateći svjetske trendove i poštujući želje i potrebe gledalaca, N1 će u narednom periodu raditi puno na novim načinima distribucije sadržaja u svim zemljama.

Peter Horrocks, savjetnik uredničkog kolegija N1, smatra da N1 spada u rijetke pojave na međunarodnom nivo.

United media

“Nezavisni informativni kanal visokog kvaliteta, finansiran u potpunosti komercijalno, koji igra ulogu koju bi inače trebalo da ima pravi javni servis kao što je BBC, moj bivši poslodavac.

Ubijeđen sam da uredništvo, u kojem sam, potpuno ispunjava obavezu da N1 bude nepristrasan i pošten.

N1 svoju godišnjicu dočekuje sa samopouzdanjem i odlučno da publici pruži najbolju moguću istinu.

N1 planira da pojača digitalni angažman sa publikom i ojača svoju ulogu u otkrivanju problema u društvu, da zahtjeva i postigne promjene.

Očekujem da će N1 igrati još značajniju ulogu u svim zemljama regije u narednih sedam godina”, kazao je Horrocks.

Adrian Wells, savjetnik uredničkog kolegija N1 navodi da se u sedam godina od osnivanja N1 nametnuo kao vodeći informativni kanal u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

United media

“Na međunarodnom planu i u svakoj od zemalja i teritorija na kojima funkcioniše, N1 se smatra snažnim promoterom oštrog, ali poštenog novinarstva.

Radiodifuzni i digitalni mediji imaju ključnu ulogu u svakoj demokratskoj zemlji: da informišu svoje gledaoce i čitaoce i postavljaju pitanja vlastima.

Atmosfera i stanje u društvu su zdraviji ako postoji dinamično suprotstavljanje različitih mišljenja i sloboda izražavanja. Nove medijske platforme otvorene su za prijetnju, manipulaciju i lažne vijesti, tako da je neophodno da N1 nastavi da radi i bude bude kredibilan izvor vijesti i informacija koje su dostupne svim korisnicima. Čestitam N1 na prvih sedam godina, ali i na budućem radu!”, istakao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare