Uskoro rekonstrukcija dvorane ‘Mirza Delibašić’

Vijesti 19. nov 202312:06 0 komentara
Fena

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo planira rekonstrukciju legendarne dvorane "Mirza Delibašić" Centra Skenderija u okviru jednog od najznačajnijih događaja u oblasti turizma - Međunarodnog sajma turizma Sarajevo Destination Festival, koji će biti održan od 25. do 27. aprila naredne godine.

Ministarstvo je odobrilo 880.000 KM kako bi sufinansiralo realizaciju održavanja sajma, ali i obnovu sajamske dvorane koja je tokom agresije pretrpjela značajna oštećenja.

Kako su kazali za Fenu iz Kantonalnog javnog preduzeća Centar “Skenderija”, fokus ovog finansijskog poduhvata usmjeren je na rekonstrukciju plafona u dvorani “Mirza Delibašić”, nabavku itisona, crnog platna za estetsko uređenje prostora, postavljanje posebnog platna za tribine, sanaciju dotrajalih toaleta, te akviziciju potrebnih tehničkih pomagala neophodnih za organizaciju sajmova – poput led displeja, led rasvjete za dvoranu, te brojača posjeta.

“Ubrzano radimo na pripremi i realizaciji ovih aktivnosti kako bismo osigurali pravovremenu rekonstrukciju dvorane, ključnog elementa za uspješno održavanje Sajma turizma. Rekonstrukcija je od presudnog značaja za obnovu i modernizaciju prostora Skenderije kako bi se adekvatno odgovorilo potrebama velikih događaja poput ovog sajma turizma”, kazali su.

Rekonstrukcija dvorane “Mirza Delibašić” ne samo da će omogućiti uspješno održavanje ovog događaja već će i biti simbol obnove i transformacije Skenderije kao centralnog mjesta kulturnih i sajamskih dešavanja u srcu Sarajeva.

Sarajevo Destination Festival je mjesto okupljanja turističkih zajednica i cjelokupne turističke industrije u cilju promocije pojedinačnih turističkih destinacija zemalja regiona, Balkana i Evrope, ali i svijeta.

Destination Festival će promovisati cjelogodišnju turističku ponudu svake od zemalja učesnica, te dati uvid u cjelokupne sadržaje pojedinih destinacija, kroz prezentacije, gastronomske, folkorne, muzičke i druge sadržaje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!