Uz grah i druženje svečano obilježen Dan nezavisnosti u Tuzli

Vijesti 01. mar 202317:15 0 komentara
N1

Tuzla je na referendumu 1992. godine, imala najveću izlaznost. Sve svoje specifičnosti ovaj grad je zadržao do danas pa i proslavu Dana nezavisnosti. Građani Tuzle danas su imali zajedničku proslavu na izletištu Ilinčica gdje su se družili i prisjetili važnosti Prvog marta.

Pred Domom prirode danas svečano zakuska. Za nekoliko stotina porcija graha za građane, pobrinuli su se tuzlanski lovci.

“Za tih 350 do 400 porcija, upotrijebili smo 15 kg graha, 2 kg suhog mesa, 30 kg kobasica i naše mirođije koje su uvijek lovačka tajna”, rekao je Ekrem Duranović iz Lovačkog društva Tuzla.

Dan nezavisnosti svečano je obilježila i Turistička zajednica Tuzla.

“Odlučili smo sve značajnije datume u historiji, ne samo Tuzle, nego BiH, obilježavati ovdje na Ilinčici, da okupljamo naše suigrađane i sugrađanke, da vratimo tradiciju druženja i obilježavanja značajnih praznika”, istakla je Amra Jaganjac iz Turističke zajednice Grada Tuzle.

Tuzla poznata kao grad zajedništva i suživota, i ovaj put je pokazala zašto je drugačija.

“Mi i danas pokazujemo na našoj Ilinčici gdje smo se svi okupili, građanke i građani Tuzle, a i šire iz TK i BiH koji su danas došli da nas posjete da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti jedine nam BiH”, naveo je Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Više u prilogu Nataše Tadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!