U Pelagićevu održan protestni skup “Granica postoji”

Vijesti 06. okt 202317:03 > 19:10 2 komentara
N1

U Pelagićevu je u petak održan protestni skup "Granica postoji". Među prisutnima bio je i Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i direktor UKC RS-a, koji je poručio da danas posjećuje mjesto gdje je prije 30. godina "branio Republiku Srpsku".

“Posjetio sam ponovo mjesto na kojem su prije više od 30 godina bili rovovi, koji su uklonjeni nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, čime je omogućen protok ljudi i roba”, rekao je Đajić.

On je naveo da danas nema rovova, ali da “granica postoji”.

“To je granica kojom branimo imovinu Republike Srpske, granica bez koje nema naše RS, našeg naroda! Nema nazad! Odlučni smo u zaštiti naše svetinje”, poručio je Đajić.

Skupovi “Granica postoji” do sada su održani još u Doboju, Istočnom Starom Gradu, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Protesti su krenuli nakon podizanja optužnice protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” RS-a Miloša Lukića.

N1

Sud BiH je 11. septembra potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića koja je podignuta zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare