UŽIVO

UŽIVO | Učestvujte u humanitarnoj akciji “Za naše ljude”, od poziva prikupljeno više od 200.000 KM: “Veliki rezultat je već napravljen”

Vijesti 08. okt 202420:00 > 23:29 0 komentara
F.Z./N1

Prije nekoliko dana Jablanicu, Fojnicu, Konjic, Kreševo i Kiseljak u Bosni i Hercegovini pogodile su katastrofalne poplave i klizišta u kojima su odneseni ljudski životi i pričinjena brojna materijalna šteta. U pomoć su se odmah uključile brojne humanitarne organizacije, pojedinci, javne ličnosti, građani širom BiH, ali i regionalni susjedi kao i spasioci iz naše zemlje, zemalja regije i svijeta. Prikupljene su brojne donacije, a večeras je počela i humanitarna emisija koju su udruženim snagama organizovale televizije N1 i Nova u saradnji s udruženjem Pomozi.ba. Dosad je prikupljeno više od milion KM od poziva građana i brojnih donacija kompanija. Samo od poziva prikupljeno je 251.000 KM.

Više od 100 ličnosti iz javnog života Bosne i Hercegovine i regije odgovara na telefonske pozive gledatelja, a svaki poziv bit će direktna donacija Udruženju Pomozi.ba. Dakle, večerašnjim pozivom na broj 17 039 donirat ćete 2 KM za poplavljena područja i imati priliku porazgovarati sa nekom od javnih ličnosti.

S obzirom na to da je broj 17 039 predviđen za građane sa područja Bosne i Hercegovine i jedinstven je za sve telekom operatere u našoj zemlji, udruženje Pomozi.ba otvorilo je račun i za sve ljude koji novac žele donirati iz inostranstva.

Za sve one koji donacije uplaćuju iz inostranstva, Udruženje je u funkciju stavilo ino račun i Paypal:

[email protected]

Za uplate iz inostranstva:

Bank name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Poplave 2024

Također, ljudi iz cijelog svijeta mogu donirati i putem direktne uplate na platformi Pomozi.ba.

IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!