Vandali uništili najljepši dječiji park u Goraždu: Devastirana kućica i mobilijar, počupani putokazi, zapaljene igračke…

Vijesti 16. okt 202411:11 0 komentara
RTVBPK

Nepoznati počinioci tokom noći su devastirali su dječji park Plavi cvijet u Goraždu. Uništili su dio mobilijara, polupali svjetiljke, počupali putokaze.

Kako je RTVBPK saznao od Emine Selimović, direktorice Javne ustanove vrtić “Sunce” pod čijom ingerencijom je Plavi cvijet, slična situacija dogodila se i prije desetak dana.

“Od prošlog petka su počele ovakve nemile scene. Sve je uredno prijavljeno policiji. Nažalost noćas se ponovilo i jutros smo zatečeni ovim što se desilo. Kućica u sredini parka najviše je oštećena, uništeni su prozori, devastirali su mobilijar, čak je zapaljena i gajbica sa dječijim igračkama. Šteta je u svakom smislu neprocjenjiva jer ovo je najljepši dječji park u našem gradu. Uspjeli su drvenu ogradu uništiti, svjetiljke. Ovo je zaista nečuveno”, kaže Selimović.

RTVBPK
RTVBPK
RTVBPK
RTVBPK

Nažalost, prostor parka još uvijek nije osvijetljen i nema video nadzora, što je otežavajuća okolnost. Realizacija projekata javne rasvjete tek se očekuje, a planirano je i osvjetljenje parka, piše RTVBPK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!