Vandalizam u Banjaluci se nastavlja: Demoliran BASOC, ukradena LGBT zastava

Vijesti 24. mar 202313:05 0 komentara
IMPULS PORTAL

Članovi Banjalučkog socijalnog centra (BASOC) jučer ujutru su zatekli razbijene prozore i devastirane prostorije i kako je za N1 kazao Dražen Crnomat, član ovog centra, nedostaje zastava duginih boja.

“Tokom noći i u ranim jutarnjim satima su razbijeni su prozori banjalučkog socijalnog centra i otuđena je zastava duginih boja”, naveo je Crnomat.

Dodik planira zakonom LGBT aktivistima zabraniti prilaz školama i fakultetima

Pitali smo ga o tome šta misli ko je odgovoran za ovaj napad.

“Država. Nema ko drugi biti odgovoran, država ne može dopustiti sebi da iko drugi vrši nasilje osim nje. Ovo je takođe monopol države na nasilje, ali u ovoj sivoj zoni, ilegalnoj. Kako država proganja “Pravdu za Davida” policijom, tako i druge organizacije i grupe proganja u sivoj zoni, pomoću huligana. Najbolji primjer toga su Vučićevi batinaši”, poručio je Crnomat.

Također, policija je obaviještena o ovom slučaju, uviđaj je obavljen, te su poručili da rade na utvrđivanju svih činjenica i pronalasku počinioca.

Ovo je još jedan u nizu napada u Banjaluci na civilni sektor, nakon napada na aktiviste ispred prostorija “Transparency International BiH” i napada na prostorije Društveno kulturnog centra Incel (DKC “Incel“).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!