Vanredna sjednica Doma naroda PFBiH: Rasprava o rebalansu budžeta, od naredne sjednice izvještaji u elektronskom formatu

Vijesti 31. okt 202311:46 0 komentara
N1

Treća vanredna sjednica u aktuelnom mandatu Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine počela je danas usvajanjem dnevnog reda na kojem se nalazi rebalans ovogodišnjeg budžeta Federacije.

Rebalans je predložila Federalna vlada, kao i prateći akt, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta.

Oba ova akta prihvatio je većinom glasova Predstavnički dom na maratonskoj sjednici započetoj ujutro 25. oktobra i okončanoj rano ujutro idućeg dana oko 4.00 sata iza ponoći. Da bi stupili na snagu, Dom naroda mora u istovjetnim tekstovima kakvi su odobreni u Predstavničkom domu prihvatiti i rebalans i izmijenjeni zakon o izvršenju budžeta.

Delegati bi trebali razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdrvastvenog osgiruanja i reosiguranja FbiH, izmjene i dopune Finansijskog plana federalnog Fonda solidarnosti za 2023. godinu i Odluku o načinu izvršavanja Rebalansa Finansijskog Zavoda zdrvatsvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2023. godinu.

Vanredna sjednica Doma naroda PFBiH, rebalans budžeta u najavljenom dnevnom redu

Predsjedavajući Doma naroda obavijestio je delagate da će još danas imati priiku da izvještaje dobijaju u “papirnom” formatu, a da od naredne sjednice će sve ići elektronski za što su i dobili laptope.

U toku je rasprava o dokumentima. Sjednici prisustvuju i članovi Vlade FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!