Velika policijska akcija na Bjelašnici: Plijeni se imovina Ibri Berilu

Vijesti 29. aug 202410:31 0 komentara
Canva / N1 BiH

Na Bjelašnici je u toku velika policijska akcija. Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za portal N1.

Naime, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Agencija za upravljanje oduzetom imovinom Federacije Bosne i Hercegovine plijene nezakonito stečenu imovinu od osumnjičenih u akciji “Incitat”.

“Procesna radnja. U sklopu istrage u akciji “Incitat”. Radi se o višemilionskoj imovini”, rečeno nam je iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, prije nekoliko sedmica je provedena akcija “Incitat”. U sklopu pomenute akcije uhapšen je načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, njegova pomoćnica Nađa Milišić, biznismen Adis Mulaosmanović, njegova sestra Edina Džigal i bivši direktor Sarajevo-šuma Nermin Demirović.

Hapšenju su prethodili pretresi na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo, među kojima su prostorije Općine Trnovo i firme LOK-PIL d.o.o. Sarajevo, te još nekoliko lokacija na Bjelašnici.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor načelniku Općine Trnovo Ibru Berilu, kao i dvoje uhapšenih u istom predmetu – Nađi Milišić i Adisu Mulaosmanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!