Veliki interes: U Sarajevo City Centru danas vakcinisano 969 građana

Vijesti 08. jan 202216:14 0 komentara
Anadolija

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavio je akciju ‘’Vakcinacija prema građanima”. Nakon mnogo zahtjeva građana, ovog vikenda organizovan je punkt za vakcinaciju u Sarajevo City Centeru, gdje je danas utrošeno 969 doza.

Na raspolaganju su bile vakcine Pfizer, Sinopharm i Sinovac, dok je obezbijeđeno i 50 vakcina protiv sezonske gripe.

Treću dozu vakcine danas je primio i ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić, koji je ove sedmice na imunizaciju pozvao i sve dužnosnike i javne službenike kantonalnih institucija.

Među brojnim građanima koji su se odlučili na vakcinaciju, bio je i Halid Bešlić, legenda narodna muzike. Nakon što je primio treću dozu, pozvao je sve građane da iskoriste priliku i čim prije dođu da se vakcinišu.

Povezane vijesti

Vakcinacija će se vršiti i sutra na istom mjestu od 10 do 15 sati. Građani će moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru.

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše booster dozama.

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19. Osobe koje su prebolovale Covid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.

Podsjećamo, akcija “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. novembra. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 7.000 građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!