Veliko spremanje u Banjaluci uoči ATP turnira

Vijesti 07. apr 202308:57 0 komentara

Banjaluka se šminka i zateže kako bi u punom sjaju dočekala predstojeći ATP turnir “Srpska open”. Događaj koji se najavljuje kao teniski spektakl, u grad dovodi “krem de la krem” teniskog svijeta. Otvaranje je najavljeno za šest dana, a radovi su i dalje u punom jeku.

Gužva na ulicama Banjaluke. Blizak susret građevinskih mašina, privatnih automobila i građana. Buka i veliki posao. Grad se zateže pred predstojeći događaj, najavljen kao teniski spektakl.

No vremena za zatezanje je sve manje. Svečano otvaranje kompleksa namjenjenog za turnir, najavljeno je za 12. april. Prvi mečevi igraju se četiri dana poslije. U rekordno kratkom roku, sve će biti završeno, kaže gradonačelnik.

“Evo pogledajte tamo travu ne možete ni počupati koliko je ošišana. I tako će biti u svakom dijelu grada. Ko pronađe ruku u užem centru grada kad sve ovo završimo dijelićemo nagrade”, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Na poslovima rekonstrukcije saobraćajnica uoči teniskog turnira angažovano je šest firmi. Rekonstruišu se sve aleje koje vode do centralnog terena. Ukupna vrijednost svih radova na širem području centra gada koji se realizuju zbog predstojećeg turnira je 50 miliona maraka.

Za uslove domaće gradnje kompleks za odvijanje Srpska open ATP turnira izgrađen je strahovito brzo. Gotovo je nezamislivo da je na ovom mjestu još u novembru bila livada.

Za pet mjeseci rekonstruisan je najveći gradski park, postojeći teniski tereni i od nule je izgrađena najveća dvorana u gradu kapaciteta šest hiljada mjesta. Karte za događaj rasprodate su u rekordnom roku – za sat i po. Na sajtu turnira oko 250 hiljada građana je pokušalo doći do karte. Među njima i Željka, zbog koje se gradonačelnik našao na meti kritika na Twitteru, jer je, kao velikom fanu tenisa, odlučio da joj pokloni karte.

“16 hiljada ljudi je bilo ispred mene. Ne znam tačno vrijeme kad sam došla na red. Znam da sam kupila karte za utorak, to je drugi dan turnira i za srijedu sam našla samo jednu. Pretpostavljam da je srijeda taj dan prvi kad bi Novak trebao da igra”, kazala je Željka Marinković Čubrilović.

Uz Đokovića u Banjaluku, uz ostale stižu i Zimonjić, Kecmanović, Lajković, Monfis, Wawrinka, Rublev, Ćorić, Džumhur… Zbog turnira je policija već imala posla, a zbog preprodaje karata identifikovano je pet lica. Euforija zbog, po mnogima, najvećeg sportskog događaja u Bosni i Hercegovini od Olimpijskih igara se zahuktava, pa u drugi plan padaju navodi o gradnji mimo regulacinog plana, bez građevinske dozvole i uz izbjegavanja procesa javnih nabavki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!