(VIDEO) Aida Čerkez o Paulu Loweu kroz suze: “Dao je život za svoje dijete”

Vijesti 16. okt 202416:03 0 komentara
N1 BiH

Smrt o Paulu Loweu šokirala je građane naše zemlje, a za N1 se Lowea prisjećaju njegove kolege, prijatelji i saradnici.

Za N1 govori i nekadašnja šefica AP biroa u Sarajevu i novinarka, kolegica i prijateljica Paula Lowea, Aida Čerkez.

“Ja ću ga se sjećati kao odličnog oca. Najboljeg. Šta su ti ljudi prošli s djetetom koje je, nažalost, imalo mentalnih problema, da nijednom nije nestalo ljubavi prema tom djetetu! Ja nikada nisam razmišljala o Paulu kao ocu, uvijek kao kolegi i prijatelju. A, sada će mi ostati u sjećanju kao roditelj koji je život svoj dao za svoje dijete!”, rekla je Aida Čerkez kroz suze.

Paul Lowe je bio nagrađivani fotograf čije su fotografije objavljivane u časopisima Time, Newsweek, Life, The Sunday Times Magazine, The Observer i The Independent među ostalima. Pratio je najvažnije vijesti iz cijelog svijeta, uključujući pad Berlinskog zida, oslobađanje Nelsona Mandele, glad u Africi, sukob u bivšoj Jugoslaviji i razaranje Groznog.

Sjećamo se ovog, nimalo slučajnog Sarajlje, i odajemo mu počast kroz priču o njegovom nevjerovatnom životu i djelima koja su promijenila svijet. Za N1 govore kolege Aida Čerkez, Damir Šagolj, Chris Leslie, Trevor Gibson. Prisjetit ćemo se Paula kroz brojne priče i intervjue tokom zajedničkih godina rada.

Specijal “Paul Lowe, homage” s Ikom Ferrer Gotić gledajte u četvrtak u 20:00 sati samo na N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!