(VIDEO) Direktor FUCZ o jučerašnjem napadu spasioca na fotoreportera: Bio je trenutak slabosti…

Vijesti 07. okt 202414:36 2 komentara
N1 BiH

Sabahudin Spahović iz Federalne uprave CZ, koji je u programu N1 BiH iznio šokantne tvrdnje kazavši da "niko u Bosni i Hercegovini nema potražnog psa koji je istreniran, obučen i certificiran za traganje za mrtvim tijelima", napao je fizički Davorina Sekulića, fotoreportera portala Klix.ba i člana GSS-a koji ima potražnog psa u K9 timu.

Povodom jučerašnjeg incidenta javnosti se obratio direktor Federalne uprave civilne zaštite Aldin Brašnjić.

“Kao direktor Federalne uprave civilne zaštite osjećam dužnost da se obratim javnosti povodom nemilog događaja koji se desio jučer na terenu u Jablanici. Federalna uprava civilne zaštite prvenstveno želi iskazati zahvalnost medijima na dosadašnjem profesionalnom informiranju javnosti o teškoj situaciju na poplavljenim područjima u BiH”, naveo je.

Potom je dodao:

“Vaš rad je ključan u prenošenju informacija o kriznim situacijama. Situacija u Jablanici, kao i ostalim poplavljenim područjima je izuzetno teška. Prizori sa kojim se naši spasioci svakodnevno susreću nisu ni malo bezazleni. Emotivni pritisak često može utjecati na ponašanje i rekacije. Jer nisu u pitanju samo fizički nego i psihički teški zadaci”.

Između ostalog, istaknuo je kako je spasioc Sabahudin Spahović reagirao u afektu.

“Naš spasioc Sabahudin Spahović koji je reagirao u afektu, važi za jednog od najboljih i najiskusnijih. Njegov doprinos na terenu nam je nemjerljiv. Radi neumorno. Imajući sve ovo u vidu, a imajući u vidu incident sa novinarom smatramo da trebamo pružiti širu sliku. Stigao je prvi na teren i od tada radi bez predaha. Od naših pripadnika zahtjevamo pristup, ali molimo javnost za razumijevanje i da smo i mi slobodna bića. Molimo građane i medije da ovaj incident razumiju kao trenutak slabosti. Činit ćemo sve da pružimo podršku i da radimo u interesu građana”, kazao je Brašnjić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare