(VIDEO) Emotivno obraćanje Farisovih prijatelja i brata: “Mislio sam da se ovakve stvari ne mogu desiti”

Vijesti 31. jan 202421:56 0 komentara
F.Z./N1

Veliki broj građana okupio se večeras u Sarajevu u skupu povodom ubistva 19-godišnjeg Farisa Pendeka. Poslije emotivnog obraćanja majke, obratili su se Farisovi drugovi i rođeni brat.

Farisov prijatelj je poslao poruku da je ovo nešto iz čega svi moraju izvući lekcije.

Ovo što ćete čuti jeste nešto iz čega trebate izvući pouku. Trebamo čuvati naš grad i našu djecu. Vidimo kakvih manijaka ima i ko nam sve djecu uzima. Treba se znati kakva kazna slijedi za ovo. Ovo treba da pokaže kolika je ljubav bila prema drugu, bratu, nekoj dragoj osobi. Morate izaći još jači i čuvati jedni druge i znati koliko neko vrijedi“, kazao je Farisov prijatelj.

(VIDEO) Farisova majka: Kažem sine nemoj izlaziti, sutra je škola. On kaže odoh majko, neću dugo

Drugi je poručio da je ovaj događaj ustvari pismena života.

Nisam baš najbolji u pisanju i sve što govorim je iz srca. Uvijek sam bio trica iz bosanskog i pisanja pismenih. Ovo mogu poistovjestiti sa pismenom. Ovo je pismena našeg života. Ne mogu da vjerujem da ovo upravo izgovaram. Sve mi izgleda nerealno. Svi ljudi oko mene“.

Penda obraćam ti se kao bratu. Moja majka Aida je rodila moje dvije sestru, dok je druga majka rodila tebe, moga brata. Sestre je dao Bog, a druga sam izabrao. Ti si dokaz da brata ne mora roditi ista majka”, kazao je kroz suze Farisov prijatelj.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.

Emotivno obraćanje bilo je i ono Farisovog brata koji je kazao da “malom bratu nije rekao koliko ga voli, a volio ga je više od ikoga na svijetu”.

Ne znam kako da počnem. Nisam nikada pomislio da će mi prvi govor biti ispred mog ubijenog brata. Svi znate šta se desilo. Nadam se da će ovo biti zadnji put i da ćemo svi dati sve od sebe da se ovome stane na kraj i da niko ne doživi ovo, radi sigurnosti svih građana ali i BiH. Ovdje sam da kažem da sam ja bio jedan od onih koji je mislio da se ovakve stvari ne mogu desiti. Uzimao sam sve zdravo za gotovo. Volio bih da svjesnije živimo ovaj život koji može biti jako kratak. Vi koji ste došli pokazujete da ste jako svjesni. Pokažite majci, ocu, prijateljima da vam je stalo do njih. Njihovu ljubav ne uzimajte kao pretpostavku. Ja to malom bratu nisam rekao, a volio sam ga više od ikoga na svijetu. Shvatio sam to, ali je isuviše kasno. Nećemo živjeti u prošlosti, naučit ćemo na greškama i raditi na budućnosti. Hvala vam iz dubine duše“, poručio je brat ubijenog Farisa Pendeka.

PROČITAJTE JOŠ

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!