(VIDEO) Gërvalla-Schwarz za N1: Priznanje Kosova ne ovisi o BiH

Vijesti 02. mar 202416:58 0 komentara
N1 BiH

Ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gërvalla-Schwarz u ekskluzivnom intervjuu koji je dala za N1 tokom Diplomatskog foruma u Antaliji poručuje kako dobro zna da priznanje njene države ne zavisi od Bosne i Hercegovine. Prema njenim riječima to priznanje ovisi o samo jednom čovjeku - predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Znamo koji su razlozi što Bosna još nije priznala Kosovo. Trebamo svi skupa raditi na produbljivanju naših odnosa da pitanje priznanja, koje zavisi od Dodika, a ne od Bosne, ne znači nikakve barijere u boljem međusobnom komuniciranju. I dalje nam je potrebna viza da bismo jedni druge posjetili. Šteta, jer smo potpisali u Berlinu, u Berlinskom procesu da omogućimo našim ljudima da putuju sa ličnim kartama. Ali to nije jedino što Milorad Dodik radi protiv Bosne i regije”, poručuje kosovska šefica diplomatije.

Gërvalla-Schwarz je pored ovog govorila i o prijetnjama koje vrebaju po Kosovo nakon dešavanja u Banjskoj prošle godine, ali i o tome na koji način vidi dijalog Beograda i Prištine, euroatlanske integracije regiona, te pojašnjava kako je došlo do priče o uvođenju Eura na Kosovu i šta ona zapravo znači.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!