(VIDEO) Održan protest u Podgorici protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: Poslane sramotne poruke

Vijesti 22. maj 202420:20 0 komentara
Vijesti.me

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici večeras se održava okupljanje građana u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u Ujedinjenim nacijama (UN) podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Građani su se okupili na uglu Karađorđeve ulice i bulevara Stanka Dragojevića.

“Mi nismo genocidan narod, niti narod koji je nekom učinio nažao”, istakao je Nišavić.

On je, između ostalog, naveo da ova rezolucija “provocira nove sukobe i nezadovoljstva na Balkanu”.

Nišavić je naveo da su se okupili da bi pomogli onima “koje su doveli na vlast”.

Okupljeni skandiraju “izdaja, izdaja”.

Nišavić je takođe kazao da je “postojanje genocida potvrdio sud koji je uništio dokaze o trgovini organa srpskih civila”.

“Cilj rezolucije je da se za ratna razaranja okrivi samo jedan narod”, kazao je Nišavić i dodao da će, ukoliko se ona usvoji, tražiti i da se usvoji rezolucija o genocidima nad srpskim narodom u Hrvatskoj, BiH, Kosovu.

Sara Raičević je izvela pjesmu “Vila sa Košara” i izrecitovala “Krvavu bajku” Desanke Maksimović.

Novica Đurović je premijeru Milojku Spajiću poručio da je “došao niotkuda” na talasu borbe protiv Mila Đukanovića, a sada “ušao u njegove čizme”.

“Đukanoviću je za Crnu Goru bilo dobro ono što je za njega dobro”, kazao je on i dodao da je sa Spajićem “ista situacija”.

Đurović je istakao da su kreatori ovoga zapadne zemlje, a da je Spajića “srpski narod doveo na vlast”.

“Iznevjeri njih, kao što si i nas. Mi smo navikli da danas pričaš jedno, a sjutra drugo. Navikni i njih”, rekao je Đurović.

On je Spajiću poručio da “rezolucija može proći i bez glasa Crne Gore”, ali da ako Crna Gora glasa za nju “očekuje narod na svakom koraku države”.

Milutin Mirjačić, direktor škole “Bajo Pivljanin” u Nikšiću je rekao da je došao da se obrati “predsjednicima Vlade i Republike jer državu ne priznaje”.

“Nadam se da će referendum biti opet i pokazati da nas je više”, kazao je Mirjačić.

Veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između zgrade Vlade Crne Gore i zgrade Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Vijesti.me

Nakon što je objavljeno da će Crna Gora glasati za rezoluciju pokrenuta je diplomatska ofanziva iz Srbije i Republike Srpske da se ta odluka promijeni.

Crna Gora će glasati u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija (UN) za rezoluciju o Srebrenici, rekao je premijer Milojko Spajić još 9. maja, tokom parlamentarne rasprave.

“Mi ćemo glasati za tu ali i sve rezolucije koje osuđuju genocid. Mi smo sto posto usaglašeni sa spoljnom politikom Evropske unije (EU) “, poručio je Spajić

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!