(VIDEO) Pogledajte transportere nabavljene za TK: “Prvi smo kanton koji ih ima”

Vijesti 20. okt 202320:17 0 komentara
N1

U Tuzli su prezentovana dva od četiri kupljena specijalna vozila, odnosno, trasnportera za potrebe policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Prezentaciji je prisustvovao i Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Više od pet miliona KM nabavka je koštala građane Tuzlanskog kantona. Jesu li potrebna ova vozila?

“Dao Bog da nam ova vozila nikada ne trebala, to je ono prvo što mogu reći. Nažalost, mjesto i vrijeme u kojem živimo opravdava svrhu nabavke ovakvih vozila i opremanja jedinica za podršku u slučaju da, prije svega treba neka asistencija i pomoć građanima i Tuzlanskog kantona, ali i cijele BiH”, rekao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Procedura nabavke vozila je bila složena jer se radi o kupovini i transportu međunarodnog karaktera. Na jačanju sigurnosnih struktura, Vlada TK će i dalje raditi, rečeno je danas.

“Sama činjenica da je ovo prvi kanton koji je kupio ovu vrstu oklopnih vozila. Imamo ih koliko ih ima cijela Federacija BiH, simbolizuje to opredjeljenje TK, Vlade i Sklupštine da ojačamo naše sigurnosne strukture”, naglasio je premijer TK, Irfan Halilagić.

Vozila bi trebala, prije svega, dati veći sigurnost policijskim službenicima u vršenju njihovih poslova.

Detalje pogledajte u prilogu Nataše Tadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!