(VIDEO) Učenici su zadovoljni kada nema nastave zbog dojava o lažnim bombama, ali šta to govori o školskoj atmosferi: “Imamo sistem iz 17. vijeka”

Vijesti 18. okt 202411:19 0 komentara
Ilustracija/N1

Mnogi učenici su zadovoljni kada nema nastave zbog dojava. Šta to govori o današnjoj školskoj atmosferi? Ukoliko nastavnici, roditelji i intelektualci otvoreno izražavaju nezadovoljstvo sistemom, kako onda možemo očekivati da mladi rado idu u školu neka su od pitanja na koja je odgovorila u Novom danu pedagoginja Adna Sokolović iz Coi Step by Step sa iskustvom predsjednice Asocijacije srednjoškolca iz BiH.

Adna Sokolović smatra da je potrebno da se bavimo percepcijom škole među mladima.

“Bavimo se adminstrativnim pitanjiam, načinima kako škola treba da funkcionira, a ne pitamo učenike šta žele. Bitna je percepcija škole među mladima. Bilo koja mlada osoba može krenuti u taj svijet i raditi neke stvari. Jasno je zašto se djeca žele maknuti iz škole”, navela je.

Potom je dodala:

“Škola mora da se bavi životom učenika. Mi i dalje imamo školski sistem iz 17. vijeka. Kako ići u korak sa mladim ljudima. Škola preokupira jedan dio dječije svakodnevnice. Djeca žele otići iz škole jer su tu stvari koje ih ne zanimaju. Moramo mijenjati školski sistem”.   

Opširnije u video prilogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!