Vidović o ročištu u predmetu “Respiratori”: Zatečeni smo!

Vijesti 02. apr 202116:52 > 16:54 5 komentara
N1

Braniteljica Fadila Novalića, prvoosmunjičenog u predmetu "Respiratori", ocjenjujući današnje ročište kazala da se "radi o totolano nelegitmnom vođenju postupka od Tužilaštva" koje nije dostavilo sve dokaze, odnosno CD-ove koji su danas preznetovani. Naglasila je kako okrivljeni ima pravo na to da se pripremi za svoju odbranu, što znači da je Tužilaštvo dužno dostaviti sve dokaze.

“Ovo je nešto što prvi put u svojoj karijeri vidim, da se upotrebljavaju dokazi koje odbarana nikada nije vidjela do današnjeg ročišta. To nije fer suđenje, to nije sudska praksa, Ustavni sud i Evropski sud su to zabranili. Kako god Vijeće još nije donijelo odluku na sudu je da vidi i procijeni tu situaciju, a na nama je da ulažemo pravne lijekove. Mi ćemo naravno podnijeti pismeni podnesak uz prezentiranje detaljne dokumentacije iz koje će se vidjeti da nam nisu dostavili ovaj dokaz”, kazala je Vidović.

Kazala je kako je u dokazima stotine hiljada stranica, ali da nisu našli ove dokaze, odnosno CD-ove.

Govoreći o svjedočenju direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, kazala je kako je ona, po njenoj ocjeni, do sada govorila o potpuno nerelevantnim stvarima.

“Čini mi se da Tužilaštvo pokušava dovesti u vezu čitav krivični postupak sa svjedočenjem gospođe Izetbegović. Do sada je bilo nerelevantno”, kazala je Vidović.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare