Vijeće roditelja KS: Djecu je dočekalo razočarenje, nemaju učiteljica

Vijesti 02. sep 202114:54 1 komentar
F.Z./N1/Ilustracija

Nova školska godina u Kantonu Sarajevo počela je jučer. No, kako su obavijestili iz Vijeća roditelja KS, u određenom broju škola u KS, najmlađu djecu, koja su se i najviše radovala povratku u školske klupe, dočekalo je razočarenje. Nemaju učiteljica.

“Na ovaj problem je UO VRKS upozoravao. U brojnim dopisima i na sastancima ukazivano je na važnost pravovremenog raspisivanja konkursa. I u posljednjem dopisu upućenom Ministarstvu, zahtijevali smo hitno raspisivanje konkursa kako za učitelje i nastavnike, tako i za asistente u nastavi”, kazali su iz VRKS, dodavši da u potpunosti podržavaju roditelje ovih škola, koji samo traže da njihova djeca ne pate zbog birokratije.

Tačno je, dodaju, da se ovdje radi o pitanju iz oblasti radno-pravnih odnosa i da se ovo direktno tiče poslodavca, odnosno Ministarstva, i uposlenika.

Sjednica i rješenje

“Ali ne zaboravite da se ovdje takođe radi i o interesu naše djece. Zato nećemo šutiti o tome i čekati da se to riješi”, istaknuli su.

UO VRKS će tražiti organizaciju sjednice sa predstavnicima ministarstva i sindikata kako bi pokušali naći rješenje ovog problema, a i da se, kako su rekli, pobrinu da se djeca više ne nađu u ovakvoj situaciji.

“Jer, interesi naše djece se na prvom mjestu”, zaključuju u saopćenju iz Vijeća roditelja KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare