Vijećnik u Novom Sarajevu: Jedina smo općina koja naplaćuje murale

Vijesti 04. jul 202318:49 0 komentara
DM BiH

Ahmed Kosovac iz Naše stranke i nezavisni vijećnici Arslan Dučić i Srđan Srdić u općinskom vijeću Novo Sarajevo za N1 su komentarisali uklanjanje murala u sarajevskom naselju Grbavica.

Kosovac za N1 pojašnjava da je ovo jedina lokalna zajednica koja od umjetnika naplaćuje murale.

“Prije tačno dvije godine tražio sam sa umjetnikom Benjaminom Čengićem da načelnik Novog Sarajeva ukloni odredbu da umjetnici plaćaju depozit od hiljadu KM za izradu murala. Sada imamo situaciju da općina koja nema bazu murala uklanja legalne murale, a one nelegalne ostavlja. Imate nevjerovatnu situaciju da je Vlada Kantona Sarajevo u okviru Fasada festival platila lokalnoj zajednici Novog Sarajeva za četiri murala četiri hiljade KM iako se radi o projektu kojim se osigurava čist zrak kroz upotrebu boja koje ne zagađuju”, istakao je Kosovac za N1.

Naša stranka u četvrtak odlučuje ide li se u smjenu Hasana Tanovića

Također, Kosovac je kazao da će Naša stranka u četvrtak odlučiti na Kantonalnom odboru o hoće li se krenuti u smjenu Tanovića sa pozicije načelnika općine.

Nezavisni vijećnik Arslan Dučić je za N1 kazao da je frapiran da je uklonjen mural.

“Znam da su građani tražili da se mural postavi jer je tu bio nekada kontejner za odlaganje odjeće. Svakako su fasade u lošem stanju na Grbavici”, rekao je Dučić.

Srđan Srdić kaže da je kontaktirao općinsku administraciju odnosno inspektorat koji je prebacio odgovornost na kompaniju DM.

“Moglo se ovo na zadovoljstvo građana bolje uraditi, dogovoriti između općine i kompanije DM”, rekao je Srdić.

N1 je kontaktirao kompaniju DM te još čekamo odgovor na postavljena pitanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!