Vikend za turističke anale je iza Banjalučana: Slavilo se i zlato u raftingu za Bosnu i Hercegovinu

Vijesti 03. jun 202421:55 0 komentara

Vikend za turističke anale u kojem su oboreni brojni rekordi je iza Banjaluke i Banjalučana. Hiljade učesnika više sportskih takmičenja uz redovne vikend turiste popunilo je smještajne kapacitete. Na zadovoljstvo domaće publike, slavilo se i svjetsko zlato u raftingu za Bosnu i Hercegovinu.

Odličnim manevrima u spustu Dragan Babić, Andrej Zamolo, Nebojša Tadić, Igor Kuzmanović i Igor Studen, osvojili su titulu Svjetskog šampiona u raftingu. Veslali su za Bosnu i Hecegovinu, te banjalučki Dajak klub.

“Veliko je zadovoljstvo biti najbolji na svijetu. Sjajnu smo trku izveslali danas i sasvim zasluženo osvojili zlato u spustu, to je bilo sasvim dovoljno da i u generalnom poretku šampionata budemo najbolji, a to nam je bio glavni cilj na ovom Prvenstvu. Moram da kažem da ostaje žal što ni danas nismo uspjeli doći do medalje u open kategoriji. Dva četvrta mjesta juče u slalomu i danas u spustu, sve je bilo za dlaku. Ja bih posebno pohvalio naše momke u kategoriji do 19 godina koji su i danas osvojili srebrnu medalju, tako da su na kraju u generalnom poretku Prvenstva osvojili bronzanu medalju. Osvojili smo više medalja nego prije dvije godine”, kaže Dragan Babić, kapiten Reprezentacije BiH.

Brazilci iz grada na Vrbasu nose zlato, ali i odlične utiske.

“Banjaluka, da, išli smo juče u restoran, jeli smo kolače. Volimo grad. Više smo ovaj put bili u gradu, trudili se da posjetimo više… Dobro je, klasično, drugačije nego u Brazilu, dopalo nam se. Osjetili smo se dobrodošlima u Banjaluci”, utisci su Eduarda Degranidia iz Brazila.

Vesele Japanke, oduševljene su klimom.

“Banjaluka ima dobro vrijeme, klima je bolja nego u Japanu, udobrno je živjeti ovdje. Banjalučani su vrlo ljubazni prema nama”, kaže Misaki Niki iz japana.

Dugogodišnji zaljubljenici u sport i prirodu, znaju šta je i sportistima i rekreativcima bitno da bi se ponovo negdje vratili.

“To je stvar ekologije, svi koji dolaze vole da vide rijeku da je čista, spremna”, poručuje Milan Lovrenčić, sudija iz Slovenije.

Pored raftinga, vikend je upotpunila i trodnevna moto avantura. Ljubitelji dvotočkaša iz zemlje i inostranstva uživali su u sedmom Moto festu pod parolom “Live, Ride & Respect”. “Run and more” polumaraton zatvorio je banjalučke ulice za saobraćaj, ali otvorio za dobar takmičarski duh i fair play.

U Turističkoj organizaciji Banjaluka zadovoljni.

“Banjaluka je grad događaja, mi praktično svaki vikend od aprila do avgusta, imamo neki od velikih događaja, bilo o tradicionalnom događaju koji se ponavlja ili jendokratnim poput koncerata, samo prošlog vikenda imali smo četiri velika događaja”, ističe Mladen Šukalo iz Turističke organizacije.

Spuštena je sportska zavjesa, podiže se ona pozorišna. Večeras počinje 26. po redu Teatar fest “Petar Kočić” u Narodnom pozorištu Republike Srpske i to uvodnom besjedom glumca i reditelja Nebojše Dugalića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!