Više od 800 volontera proteklih dana učestvovalo u pružanju pomoći najugroženijim zajednicama pogođenim poplavama

Vijesti 10. okt 202413:50 0 komentara
Crveni križ BiH

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, posredstvom strukture organizovanosti – Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine u okviru svog humanitarnog odgovora do sada je distribuiralo preko 250.000 humanitarnih artikala, uključujući prehrambene i higijenske pakete, pitku vodu, zaštitnu opremu i alate za sanaciju u mjestima pogođenim poplavama i klizištima.

Ove aktivnosti, ističe se u saopštenju, sprovedene su uz intenzivnu podršku više od 800 volontera, koji su se pridružili naporima organizacije Crvenog krsta/križa u pružanju pomoći najugroženijim zajednicama.

“U skladu sa svojim mandatom i javnim ovlašćenjima, te koristeći mehanizme Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine zaprimilo je značajnu podršku u humanitarnom odgovoru. Ova podrška omogućava efikasniju distribuciju pomoći i pružanje neophodnih usluga stanovništvu pogođenom poplavama i klizištima. U narednim danima, Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine započinje prve aktivnosti oporavka, kroz sveobuhvatnu humanitarnu akciju koja će se fokusirati na obnovu osnovnih uslova za život u pogođenim zajednicama. Ove aktivnosti uključuju čišćenje, dezinfekciju i pružanje dodatne humanitarne pomoći kako bi se zajednicama omogućio povratak normalnom životu”, navode iz CKBiH.

Crveni križ BiH

Zahvalili su se svim volonterima, partnerima i građanima na dosadašnjoj podršci, te uputili poziv svima koji su u mogućnosti da nastave podržavati njihove humanitarne aktivnosti.

Svoj doprinos možete pružiti pozivom na broj 17023 ili uplatom na namjenski račun Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine broj: 1340011130004680, otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.

“Samo zajedničkim naporima možemo osigurati da je pomoć dostupna svuda i za svakoga”, poručuju.

Sve o katastrofalnim poplavama u BiH možete pročitati OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!