Višković nakon sankcija: Ponudit ću Amerikancima da im prepišem svu imovinu

Vijesti 02. aug 202315:24 1 komentar
N1 (Radovan Višković)

Premijer RS Radovan Višković rekao je danas u svojim rodnim Milićima da će ponuditi Amerikancima da im prepiše svu imovinu u SAD "kako bi ih ojačao", nakon što su mu uvedene američke sankcije koje predviđaju blokadu sve imovine u SAD sankcionisanih lica.

Višković je rekao da nije opterećen pričom oko sankcija jer je “pregrmio puno težu sankciju od istih moćnika, kada je bio četiri godine bez ličnih dokumenata”.

“Kada sam to preživio, onda put u Ameriku ili moja imovina u Americi nije ništa. Zvanično ću da ponudim da im prepišem imovinu, da ih ojačam”, naglasio je Višković u Milićima gdje je proslavljena krsna slava opštine – Ilindan.

On je rekao da mu imponuje da se američko ministarstvo bavi Radovanom Viškovićem iz sela Buljevići u opštini Milići.

Podsjetimo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije za četiri zvaničnika iz Republike Srpske zbog neustavnih i antidejstonskih akcija i, prema toj odluci, sva imovina i pravo na imovinu sankcionisanih lica, koja se nalazi u SAD ili je u posjedu ili pod kontrolom državljana SAD, mora biti blokirana i prijavljena OFAC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare