Višković: Ne znam kako je samo Sattler čuo za dogovor sa Varhelyijem

Vijesti 21. dec 202113:33 1 komentar
N1

"Sattler insinuira da je postojao dogovor Varhelyijem o zakazivanju Narodne Skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti 10. decembra",  poručio je premijer RS Radovan Višković.

“Ne znam odakle sad takva vrsta insinuacija da se pojavulje u javnosti i da se sada to planira. Bio sam na sastanku, i gospodin Sattler je bio na sastanku, bilo nas je 20 unutra i ne znam kako je samo on čuo tu vrstu priče, a mi ostali nismo to čuli. Ne znam šta to treba da znači”, rekao je premijer RS Radovan Višković.

Višković je dodao da “im vjerovatno smeta što država Mađarska, predsjednik i svi ljudi koji predstavljaju državu Mađarsku daju pravo, ili daju podršku Republici Srpskoj u smislu da smo upravu”, rekao je premijer RS.

Kazao je da nije urodilo plodom ono što, kako kaže, Sattler i neki njegovi prijatelji misle da bi trebalo provoditi u Republici Srpskoj, tj. da ni inicijativa šefice Njemačke diplomatije nije prošla na jučerašnjem sastanku u Briselu.

“Nisam radio ništa van Ustava”

Prokomentarisao se je i činjenicu da još uvijek nije dobio poziv Tužilaštva BiH o pomenutoj sjednici, kaže time nije opterećen.

“Nisam dobio poziv, nisam tim opterećen. Nisam ništa radio van Ustava, van dejtonskog okvira, van ustava BIH i Ustava RS. Radio sam po nalogu Narodne skupštine, nemam niti jedan razlog da o tome uopšte razmišljam”, rekao je Višković.

Jutros je procurio dokument iz koga se vidi da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi krajem novembra ove godine dogovorio je s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je razmatrano pitanje prenosa nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta. Ovaj zvaničnik Evropske unije je sa Dodikom usaglasio je s Dodikom i da zaključci stupe na snagu šest mjeseci kasnije. Kako piše Istraga.ba, potvrđuje to izvještaj šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera koji je 25. novembra dostavljen u u Brisel.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare