Višković: Skup opozicije odobren, šetnja ne

Vijesti 06. okt 202214:52 1 komentar
Radomir Višković (N1)

Uoči najavljenih protesta opozicije u Banjaluci predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je građane da se uzdrže od bilo kakvih nasilnih radnji i ekscesa. “To će biti sankcionisano”, poručio je on ističući da je MUP odobrio okupljanje u Parku Mladen Stojanović, ali ne i šetnju do Trga Krajine.

“Ja pozivam građane da poštuju zakone, da poštuju odluke, svako ima pravo da iskaže svoj stav, ali na miran i dostojanstven način”, rekao je Višković.

“Ako se bude pribjeglo bilo kakvim ekscesima, da ne kažem, narušavanju javnog reda i mira, ne daj Bože više od toga, da se uništavaju nečije stvari ili imovina, Policija Republike Srpske će reagovati u skladu sa zakonom”, poručio je ističući da šetnja nije dozvoljena, apelujući na MUP i građane da poštuju zakone i da jedni druge uvažavaju.

“Nema potrebe da bilo ko na bilo koji način ako je nezadovoljan da to ispoljava na način da ugrozi nekog drugog. Ja pozivam sve na uzdržanost. Republika Srpska je domkratsko društvo, postoje institucije kojima se može žaliti, koje treba da uvaže ili ne uvaže žalbe. Ima CIK, imaju sudovi. Prema tome ulica nije mjesto gdje se rješavaju takve stvari”, poručio je višković ističući da će konačni rezultati će biti objavljeni u skladu sa zakonskim rokovima, a to je 2. novembar.

“Imali ste slučajeve Bijeljine, vidjeli ste, tražilo se ponavljanje brojanja pa je ispalo da je SNSD ugrožen, a ne neko drugi ko je to tražio”, poručio je ističući da bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira i prerastanje protesta u nemire neće biti dozvoljeno.

“Ponovo apelujem na sve od pripadnika MUP-a do građana da se isključivo ponašaju onako kako su naša zakonska rješenja predvidjela”, rekao je on tvrdeći da nema ništa protiv da se “neko tamo okupi, da iznese svoje govore, transparente”, ali da se neće dozvoliti uništavanje i lupanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare