Višković: Uputit ćemo zahtjev da se ponove svi sudski procesi vođeni u vrijeme uhapšenog predsjednika Suda BiH

Vijesti 20. dec 202314:32 0 komentara
F.Z./N1

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas nakon odgođenog ročišta u Sudu BiH predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, da je ovaj proces raspakovao mnoge stvari u Sudu BiH.

“Vidimo novu scenu i predstavu. Kada bi se Petar Kocić pojavio imao bi materijala za Nobelovu nagradu. Ovo su neutemeljene optužbe”, rekao je Višković.

Rekao je kako je ovaj proces  raspakovao mnoge stvari u zgradi Suda BiH i najavio sljedeće.

Odgođeno ročište, Dodik najavio donošenje izbornog zakona RS zbog Schmidta pa se požalio: Dovlače me u najzagađeniji grad da me zatruju

“Vlada RS će putem resornog ministarstva uputiti zahtjev da svi sudski procesi koji su vođeni u vrijeme uhapšenog predsjednika Suda BiH (Ranko Debevec, uhapšen) budu ništavni i da se ponove suđenja. To je bila sprega njega i obavještajne agencije. Tu se ne radi samo o pripadnicima srpskog naroda, nego o svima. Najviše je predmeta je bilo protiv srpskog naroda. Nadam se da će ovo donijeti dobro cijeloj BiH, da se riješimo nelegalnih institucija i pojedinaca. Postavite sebi pitanje, šta treba da očekuju građani kada čuju da je uhapšen predsjednik suda i bivši direktor OSA-e? To je dno dna za jednu zemlju. Većina građana ove zemlje ne želi da živi u takvoj zemlji. Ako nemate elementarno pravo na fer suđenje, onda ne trebate da živite u takvoj zemlji. BiH ovakva ne zaslužuje da dalje postoji na ovakvim principima”, rekao je premijer Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!