Vlada HNK izdvojila 3,4 miliona KM za sanaciju cesta na području Konjica i Jablanice

Vijesti 21. okt 202417:19 0 komentara
Vlada HNK

Na današnjoj, 13. hitnoj telefonskoj sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojila je Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz kantonalnog budžeta za 2024. godinu na ime "Interventne sanacije posljedica poplava na području Grada Konjica i Općine Jablanica na mreži regionalnih cesta R-437 i R-418b“ u iznosu od 3.400.000,00 KM i Odluku o pokretanju javne nabavke po navedenoj odluci.

Na sjednici su utvrdili da je interventna sanacija cesta, od posljedica poplava na području Grada Konjica i općine Jablanica, a zarad normaliziranja života prioritetna i zahtjeva hitno angažiranje izvođača radova.

Na prijedlog Ministarstva prometa i veza HNK, Vlada je prihvatila da se odabir najpovoljnijeg ponuđača izvrši putem pregovaračkog postupka bez objave javne nabavke.

Naime, na regionalnoj cesti R-437, gdje ima više prekida, nije moguće normalno odvijanje saobraćaja. Također, na navedenu regionalnu cestu priključuje se nekoliko lokalnih cesta koje povezuju 24 sela i zaseoka, gdje su, također, evidentirana značajna oštećenja.

Procjena vrijednosti radova urađena je na temelju obilaska terena, snimanja dronom kao i korištenjem baze podataka o tim cestama i iznosi 3.400.000,00 KM. Radovi koji bi se trebali izvoditi su: široki otkop kategorije 3. i 5., nabava, dovoz i ugradnja nasipa od tvrde stijene, nabava, transport i ugradnja nevezanog nosivoga sloja, nabavka, transport i ugradnja čelika, nabavka, transport i ugradnja armirano-betonskih gabiona i dr.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!