Vlada HNK uputila istu poruku prosvjetarima: Ugrozili bi financijsku stabilnost, u interesu djece otpočnite nastavu 9. rujna

Vijesti 04. sep 202414:47 0 komentara
Vlada HNK

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnan Velagić, održali su danas, u zgradi Vlade, zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su govorili o temi generalnoga štrajka prosvjetnih djelatnika, ali i o tijeku razgovora Vlade i čelnika sindikata prosvjete.

Predsjednica je, navodi se u saopštenju, još jednom podsjetila na aktualnu ponudu Vlade, ističući kako je to više od realno mogućega što Vlada u ovomu trenutku može učiniti bez ugrožavanja financijske stabilnost kantona.

Ministar Velagić, osim o tijeku razgovora sa sindikatima, govorio je i o drugim aktivnostima kao što su organizacijske sheme, prijemi na neodređeno vrijeme u školama i dr., sve s ciljem postizanja što boljega radno-pravnog položaja prosvjetnih djelatnika.

Predsjednica Vlade i resorni ministar istaknuli su kako razumiju ulogu i značaj prosvjetnih djelatnika, pozvavši sindikate da uvaže činjenicu trenutačnih fiskalnih mogućnosti županijskoga proračuna i, u interesu djece, da nastava uredno otpočne u ponedjeljak, 9. rujna, poručuju u saopćenju.

Podsjetimo, prosvjetari HNK su jutros održali protest i stupili u generalni štrajk. Kazali su da ne traže milostinju i poručili: “Vratite nam dostojanstvo”. Istakli su kako ne vjeruju u to da u proračunu nema novca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!