Vlada KS: Izmjene u odvijanju nastave u Kantonu Sarajevo

Vijesti 20. maj 202117:20 0 komentara
N1

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas zaključak da će se u periodu od 24.5.2021. godine do kraja školske godine nastava odvijati kao do sada, uz izmjenu “da učenici 1. razreda srednjih škola pohađaju nastavu po kombinovanom modelu od 2.2.2021. godine, a počev od ponedjeljka 24.5.2021.godine.“

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje je ovaj zaključak proslijedilo svim osnovnim I srednjim školama uz sljedeće obrazloženje:

“Nastavljamo bilježiti povoljnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, što za posljedicu ima daljnje popuštanje mjera. Do kraja nastavne godine ostale su još tri sedmice. Znamo da će dio učenika prvog razreda srednjih škola pohađati nastavu u školi dvije sedmice, a jedan dio učenika jednu sedmicu. Ističemo da je cilj ove promjene omogućiti našim učenicima prvog razreda da dođu u školske klupe, da se socijaliziraju i pripreme za normalizaciju stanja i povratak svih učenika u školske klupe”.

Danas je zaključkom Vlade KS, a usljed povoljne epidemiološke situacije, ukinuta mjera ograničenja radnog vremena svim poslovnim subjektima u Kantonu Sarajevo. Također, u Federaciji BiH ukinut je policijski sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!