Vladajuće stranke RS pomjerile donošenje konačne odluke o izlasku na izbore za još jedan dan

Vijesti 20. maj 202415:24 6 komentara
N1

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić kazao je nakon sastanaka vladajuće koalicije i pokreta u RS, da će odluku o tome da li će izaći na lokalne izbore u oktobru ove godine, a po izmijenjenom Izbornom zakonu koji je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, donijeti sutra na sastanku koalicije.

“Namjera je bila da se izbori odlože dok na snagu ne stupi Izborni zakon RS. Smatramo da naše kolege koje se nisu odazvale rade od početka sa Christianom Schmidtom i pojedinim ambasadama i da žele koristiti resurse CIK-a kako bi mijenjali volju naroda i pokušale da osporavaju rezultate onih koji imaju podršku naroda. Radi korištenja tih resursa su napravili ujdurmu. Pet minuta nakon poziva su po komandi rekli da se neće odazvati”, rekao je Stevandić.

Također, poručio kako će sutra donijeti odluku o ozbiljnijem odgovoru za “ove pojave”.

Optužio je opoziciju da želi pokazati da je unutar RS neki razdor, što nije tačno.

“Još jednom ćemo pretresti mogućnost koliko bi mogli da odložimo izbore, da stupi na snagu Izborni zakon RS i koliku štetu bi nam mogla opozicija da nanese izlaskom na ove izbore i postavljanjem biračkih mjesta u FBiH. Mislim da smo mnogo odgovorniji i organizovaniji”, rekao je Stevandić.

Kazao je kako se “Banjaluka zove” nije izjasnila po kojem bi izbornom zakonu izašla na izbore.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare