Vlade Sladoje odustao od kandidature za načelnika Kalinovika

Vijesti 30. sep 202416:48 0 komentara
Facebook

Kandidat PDP za načelnika Opštine Kalinovik, Vlade Sladoje, povukao je kandidaturu u korist kandidata SDS Đorđa Sladoja, saopšteno je iz ove stranke.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija kaznila je Vladu Sladoju sa najvećom kaznom u iznosu od 20.000 KM. Sada već bivši kandidat je kažnjen zbog govora mržnje i veličanja ratnog zločinca na Facebooku u jeku predizborne kampanje koristeći termine “Mladićevo”, oblačenje ratne uniforme i koristeći asocijacije koje su dovele do uznemirenja javnosti. Kažnjen je i PDP. >> Opširnije

“Zajedničkim snagama ćemo u Kalinoviku pobijediti SNSD režim”, rekao je Sladoje i pozvao sve članove i glasače PDP da glasaju za Đorđa Sladoja.

Nenad Vuković, generalni sekretar PDP, pozdravio je ovu odluku i rekao da partija stoji iza dogovora lokalnih odbora.

“Ovo je plod dogovora Opštinskih odbora PDP i SDS i smatram da je dobro što je u finišu kampanje postignut dogovor prema kojem će SDS i PDP imati jednog kandidata. Naglašavam da ova odluka nije donesena zbog drakonske kazne koju je CIK izrekao Vladu Sladoju, nego je plod namjere i želje za saradnjom i da se zajedničkim snagama borimo za bolji Kalinovik”, rekao je Vuković.

Kada je u pitanju kazna, Vuković je najavio da će se PDP žaliti na ovu odluku. Odbacio je optužbe CIK-a, a kazne nazvao neprimijerenim i drakonskim.

“Podržavam da CIK uređuje stvari vezane za preuranjenu predizbornu kampanju i sprovođenje zakona i podzakonskih akata. Međutim ovo što se dešava vezano za visinu finansijske kazne je zaista neprimjereno i pretjerano u svakom smislu. Podsjetiću da je Bakir izetbegović 2022. godine najavio formiranje paravojnih jedinica, regrutovanja lovaca i mladih ljudi sa instruktorima za dronove, što CIK nije kaznio”, rekao je Vuković.

Podsjetimo, u utrci je ostao još jedan Sladoje – aktuelni gradonačelnik iz SNSD-a Radomir Sladoje. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!