Vlasnik hotela “Jablanica” priznao pred sudom da je pretukao bivšu recepcionarku

Vijesti 27. dec 202315:23 0 komentara
Screenshot

Amir Džafić, vlasnik hotela ''Jablanica", optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je 27. decembra krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

“On je priznao sve navode iz optužnice. Postupak je danas završen. Saslušani su svjedoci i vještaci. Presuda će biti pročitana sutra (četvrtak, 28. decembra) u 14 sati”, kazao je advokat Nermin Karalić, koji zastupa Džafića, za Radio Slobodna Evropa.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela “Jablanica”, na jugu BiH, da je 1. avgusta 2023. godine naveče uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, “pogrdne riječi” i pretukao.

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Ona je prije toga Džafićevoj supruzi Ines Džafić, direktorici hotela, dala otkaz nezadovoljna uvjetima rada i tražila isplatu plaće od oko 350 eura.

Klepo je u hotelu radila u okviru projekta kojim Općina Jablanica sufinancira zapošljavanje mladih. Zbog toga je veći dio njene plaće njen poslodavac dobivao iz općinskog budžeta.

Na ročištu pred Općinskim sudom u Konjicu 27. oktobra Džafić se izjasnio da nije kriv, ali je na ročištu 27. decembra priznao sve i “izrazio duboko kajanje”, kako je za RSE rekao njegov advokat Nermin Karalić.

Optuženi Amir Džafić se branio sa slobode jer, kako je ranije saopćeno iz Općinskog suda u Konjicu, ”nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom”.

Nakon ovog slučaja, u Jablanici i drugim gradovima širom BiH održani su protesti podrške Enisi Klepo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!