Vojin Mijatović neće biti kandidat na ovogodišnjim izborima u BiH. “Vrijeme je za pauzu”

Vijesti 03. aug 202412:36 0 komentara
F.Z. / N1

Vojin Mijatović, zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta (SDP) objavio je da neće biti kandidat na ovogodišnjim lokalnim izborima u BiH.

“CIK BiH je objavio preliminarne liste za lokalne izbore u BiH. Ovaj put nakon tri izborna ciklusa neću biti kandidat na izborima. Vrijeme je za malu pauzu, da priliku dobiju neki novi ljudi”, naveo je Mijatović.

Zatim je poručio da će on, bez obzira na to što neće biti kandidat, ipak u punom kapacitetu biti uz matičnu organizaciju SDP BiH Banjaluka kada počne kampanja.

“Koja ima veliki zadatak povratak u gradske skupštinske klupe nakon više od 20 godina. Nažalost već je vidljivo da će kampanja biti kao i svaka do sada obojena nacionalističkim bojama sa svih strana, a da će pitanja lokalnih zajednica biti u drugom planu”, dodao je.

Poručio je da su ovi izbori veoma bitni iako to možda tako ne izgleda.

“Nakon ovih izbora ide rasplet u mnogim strankama i partijama. Promiješat će se karte ozbiljno na političkoj sceni u BiH nakon oktobra. Svim kandidatima u svim strankama sretno na izborima, neka građani izaberu svoje predstavnike”, zaključio je Mijatović.

CIK objavio liste: Evo kako će izgledati izborna borba u Sarajevu

Podsjetimo, lokalni izbori u Bosni i Hercegovini će se održati 6. oktobra 2024. godine. Na izborima ćemo birati načelnike općina i gradonačelnike pojedinih gradova, kao i općinska i gradska vijeća, a imena svih kandidata možete provjeriti na ovom linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!