Volonteri i mještani čiste Jablaničko jezero na tri lokacije, u pomoć stigla ekipa s kvadovima iz Konjica (FOTO/VIDEO)

Vijesti 20. okt 202410:24 0 komentara
N1

Mještani Jablanice i Konjica udružili su snage i danas nastavili akciju čišćenja Jablaničkog jezera koje je napunjeno smećem i otpadom nakon razornih poplava i odrona.

Kako je za N1 rekao Haris Ćosić iz organizacije “Visit Jablanica” koja je organizator akcije, čisti se na tri lokacije – Ostrožac, Paprasko i Brana.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

U Ostrošcu je oko 50 volontera, u Paprasku 80, a na Brani će biit nešto manje.

“Jučer smo prikupili tri kamiona smeća, danas će biti manje zbog nepristupačnosti terena. Ide se splavovima da bismo kupili smeće pa će to oduzeti vrijeme. Ekipa iz Konjica dopla je s kvadovima kako bi nam pomogli u izvlačenju bijele tehnike, velikih komada itd. Nastavljamo s čišćenjem”, rekao je Ćosić.

Dodaje kako su pokušali čistiti i dio u Buturović Polju, ali da nije bilo efikasno jer su se probijali splavovima, a za samo jednu vreću smeća trebalo im je i po 20 minuta.

“Jablaničko jezero se ne može očistiti od svog smeća, ali sigurno da ćemo probuditi građane i možda neke institucije da učine nešto po  pitanju Jablaničkog jezera, ali i drugih jezera i rijeka koje su imali divlje i glavne deponije smeća”, naveo je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!