Vozili smo se Taxi čamcem “Stari”: Pogledajte bajkovite prizore Neretve i Stari most iz potpuno drugačijeg ugla (VIDEO)

Vijesti 10. aug 202409:49 0 komentara
N1

Grad Mostar ima dosta toga za ponuditi turistima. Ono što ga posebno krasi je Neretva i Stari most koji prvilače turiste vijekovima. Ekipa N1 ovoga jutra provozala se Taxi čamcem "Stari", a reporterka N1 Dragica Gajić razgovarala se sa bivšim poznatim skakačem Erminom Zukanovićem koji danas promoviše grad Mostar, Neretvu i Stari Most.

Zukanović je otkrio kako su došli na ideju da prošire turističku ponudu u blizini Starog mosta.

“Bilo mi je žao da stranci dođu ispred Starog mosta i da ako plate vide skok, ako ne samo fotografišu Stari most. S bratom i kolegom koji su isto skalali, smo došli na ideju da napravimo prvo zip line Stari most da bi upotpunili turističku ponudu. Onda smo s Dženanom Durakovićem došli na ideju da bi bilo dobro kupiti čamac i voziri turiste. Prva godina je bila pravo teška i mnogi su se smijali. Ali nismo odustali. Korak po korak, iduća sezona je bila bolja i sada je dobro. Tu smo od 2016. godine”, rekao je Zukanović za N1.

Naglašava da imaju sve potrebne dozvole te da dobro sarađuju s turističkom organizacijom.

“U prošloj godini sam imao VIP gosta iz Amerike koji je želio samo da pronađe iz čamca ugao za dobru fotografiju. Dao mi je bakšiša 100 dolara. Sama vožnja Neretvom te rashladi. Čak arapski turisti se prskaju rukama dok se voze. Ali, ovaj pogled ne možete imati osim ako ste na čamcu. Imamo i ljude koji dolaze samo da bi ga pogledali iz tog ugla i nacrtali”, naveo je.

Vožnja traje 10 minuta i košta 20 KM. Turisti, naglašava Zukanović, moraju obući prsluk iz sigurnosnih razloga.

“Spasili smo jedno 70 ljudi od utapanja od 2016. godine. TikTokeri su najgori. Popnu se na Stari most i misle da je lako skočiti i onda ga mi čupamo. Bili je situacija i sa smrtnim posljedicama”, naveo je Zukanović poručujući kako treba biti oprezan kada je Neretva u pitanju te nikako skakati “na svoju ruku”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!