Vučić imenovao velikog protivnika Milorada Dodika za svog savjetnika

Vijesti 22. mar 202316:00 0 komentara
N1

Adam Šukalo imenovan je na funkciju savetnika predsednika Srbije za regionalna pitanja sa 15. marta 2023. godine, objavljeno je u Službenom glasniku.

Šukalo je široj javnosti postao poznat kada ga je uhapsila policija Republike Srpske 2022. godine, zbog sumnje da se bavio kupovinom glasova uoči izbora. Njegovo hapšenje opozicionari su predstavljali kao političko, a novinar Slobodan Vasković objavio je tada da je njegovo hapšenje naredio Milorad Dodik.

U Banjaluci uhapšen i Adam Šukalo

Adam Šukalo podržava grupu „Pravda za Davida“.

Nakon hapšenja Okružno tužilaštvo Banja Luka nije saslušavalo uhapšene.

“Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je od strane policijskih službenika MUP RS, Uprave kriminalističke policije, obaveštena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koji će biti ispitani na te okolnosti. Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP RS. U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obavještavamo vas da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo“,  saopšteno je tada.

Iz ugla odnosa Aleksandra Vučića i Milorada Dodika za koje mnogi tvrde da su trajno narušeni ovaj potez je jako zanimljiv jer se Šukalo smatra velikim političkim protivnikom predsjednika Republike Srpske.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!